ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» από ΗΠΑ για πώληση ελικοπτέρων στην Ελλάδα

Το πράσινο «φως» στην πώληση ελικοπτέρων και στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 600 εκατ. δολαρίων ενέκρινε η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας.

«Το State Department ενέκρινε την πιθανή πώληση προς την ελληνική κυβέρνηση ελικοπτέρων MH-60R, με περαιτέρω υποστήριξη, εκτιμώμενου κόστους 600 εκατ. δολαρίων» ανέφερε το Γραφείο, σε ανακοίνωσή του. «Το Γραφείο Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας παρέδωσε την απαιτούμενη επιβεβαίωση στο Κογκρέσο για την πιθανή πώληση, στις 12 Ιουλίου του 2019» προστίθεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Ελλάδα ζήτησε επτά ελικόπτερα MH-60R, συμπεριλαμβανομένου και του επιπλέον εξοπλισμού.

Η προτεινόμενη πώληση θα βοηθήσει την Ελλάδα στην ικανότητα εκτέλεσης αποστολών εναντίον επίγειων και υποβρύχιων πολέμων, όπως επίσης και σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης.

Στην ανακοίνωση, τέλος, διευκρινίζεται ότι η απόκτηση των ελικοπτέρων από την Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή της Μεσογείου.

ΠΗΓΗ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ : «Πράσινο φως» από ΗΠΑ για πώληση ελικοπτέρων στην Ελλάδα

About the author

EIDISIS24

Leave a Comment

two × four =

Hey there!

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

3 + 16 =

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…