ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος… στη Ρώμη από έργο δρόμου του Tvboy για τον Σαλβίνι

Εργο τέχνης δρόμου που διακωμωδούσε τον ηγέτη της άκρας δεξιάς στην Ιταλία, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι, εμφανίστηκε στο κέντρο της Ρώμης χθες Παρασκευή και παρέμεινε σε τοίχο για λίγες ώρες, πριν σβηστεί από την αστυνομία.

«Η δικτατορία της σέλφι»

Ο πίνακας La dittatura del selfie («Η δικτατορία της σέλφι») διακωμωδούσε την εικόνα του ισχυρού άνδρα που προβάλλει ο Σαλβίνι και την υπερδραστηριότητά του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Τον εικόνιζε να στέκει χαμογελαστός μπροστά σε μπαλκόνι και να τραβάει σέλφι υπό το παραξενεμένο βλέμμα μιας γάτας.

Η τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε στην Πιάτσα Βενέτσια, όπου βρισκόταν άλλοτε το γραφείο του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, από τον πασίγνωστο ιταλό καλλιτέχνη του δρόμου Tvboy, που τη διέδωσε μεταφορτώνοντας φωτογραφίες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.

Τον πίνακα έσβησε λίγες ώρες αργότερα αστυνομικός με πολιτικά, όπως καταγράφει βίντεο που επίσης μεταφόρτωσε ο Tvboy.

Ο δημιουργός αρέσκεται να προκαλεί. Εχει απασχολήσει αρκετές φορές με τα έργα του: σε ένα από αυτά, ο Σαλβίνι φιλιέται στο στόμα με τον κυβερνητικό του εταίρο Λουίτζι ντι Μάιο, έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό»).

Και με τον πάπα Φραγκίσκο

Σε άλλη τοιχογραφία του, ο πάπας Φραγκίσκος παρουσιάζεται με κάπα σούπερμαν. Επίσης, ο πάπας φιλιέται στο στόμα με τον Ντόναλντ Τραμπ – ο καλλιτέχνης ταυτίζει τον αμερικανό πρόεδρο με τον εωσφόρο, προσθέτοντάς του κόκκινα κέρατα.

Η Λέγκα του Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές στην Ιταλία, οι οποίες διεξάγονται αύριο Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ : IN.GR – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ : Σάλος… στη Ρώμη από έργο δρόμου του Tvboy για τον Σαλβίνι

About the author

EIDISIS24

Leave a Comment

11 − 1 =

Hey there!

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

18 − four =

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…