ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε Χατζηγεωργίου: «Η Ροδόπη έχει τουριστικές δυνατότητες»

Written by

Ε Χατζηγεωργίου: «Η Ροδόπη έχει τουριστικές δυνατότητες»

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου η Υφυπουργός Εσωτερικών στον τομέα Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επισκέφθηκε το σχολείο και είχε μια συζήτηση με τους μαθητές.

Οι μαθητές ρώτησαν την υπουργό για τις αρμοδιότητες της, την ακτίνα των δράσεων και το πλαίσιο παρεμβάσεων του Υπουργείου.
Μεταξύ των ερωτημάτων που δέχθηκε η Υπουργός ήταν και το πώς αισθάνεται που είναι από τις λίγες γυναίκες σε κυβερνητική θέση.

Επόμενος σταθμός της κ. Χατζηγεωργίου ήταν το μαγευτικό Φανάρι Ροδόπης, όπου με πρωτοβουλία της Υποψηφίας Δημάρχους Κομοτηνής, Ελένης Λαφτσή, έγινε συνάντηση της υπουργού με τους κατοίκους για τους αναξιοποίητους τουριστικούς θησαυρούς του και τι λύσεις μπορούν να βρεθούν.

Μάλιστα η υπουργός δεσμεύθηκε να μεταφέρει αρμοδίως το θέμα της μείωσης των τιμών ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής, καθώς όπως της μετέφεραν οι κάτοικοι, το κόστος είναι πολύ μεγάλο (800- με 1.000 ευρώ), γεγονός που διώχνει τους τουρίστες αυτού του είδους.

Ειδικά ζητήθηκε από την Υπουργό η ενεργοποίηση της Μελέτης της ΕΤΑΔ, για την αξιοποίηση της παραλίας Φαναρίου, η οποία συμπεριλαμβάνει, το κάμπινγκ και τον περιβάλλοντα χώρο του, ύψους 2,5 εκ ευρώ, η οποία παραμένει -άγνωστο γιατί-στα συρτάρια της ΕΤΑΔ.
Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν το θέμα του Ναυτικού Ομίλου, η υλοποίηση των έργων του Βιολογικού καθαρισμού και η παρουσία γιατρού και ασθενοφόρου τους θερινούς μήνες.

Στην συνέντευξη που ακολούθησε μετά την σύσκεψη με τους φορείς τουρισμού της Ροδόπης, η κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε την περιοχή της Ροδόπης και ειδικά του ΦΑναρίου, περιοχή με τουριστικές δυνατότητες και πως θα μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία τα θέματα που της τέθηκαν.

Όπως σημείωσε η κ. Χατζηγεωργίου, ήταν μια πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη, μια πόρτα που άνοιξε και πως οι επισκέψεις από εδώ και στο εξής θα είναι πυκνές.

Τέλος δεν έκρυψε πως έχει ρίζα καταγωγής από την Θράκη και συγκεκριμένα από την Αλεξανδρούπολη.
ΥΓ: Σε ερώτημα που της τέθηκε, για το γεγονός πως στην χθεσινή γιορτή των Ελευθερίων της πόλης, δεν εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε πως δεν διατυπώθηκε προς την κυβέρνηση κανένα σχετικό αίτημα και πως αυτό έκρυβε μικροκομματικές σκοπιμότητες, από πλευράς Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

www.ert.gr

ΠΗΓΗ : ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ : Ε Χατζηγεωργίου: «Η Ροδόπη έχει τουριστικές δυνατότητες»

Leave a Comment

nineteen − fifteen =